Benvinguts, residents! Poseu-hi totes les ganes!

Cada any s’incorporen als centres sanitaris els nous residents. Aquest any, les comarques de Barcelona rebran més de 800 metges MIR que es formaran en diferents especialitats. Just abans que comencin, el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i la Secció de Metges MIR i Metges Joves organitzen una jornada per donar-los la benvinguda. És una trobada festiva, per celebrar tot el camí recorregut i el que tenen per endavant. Es presenta el Col·legi i els serveis dels quals poden gaudir els nous col·legiats i es fa una petita reflexió perquè afrontin aquesta nova etapa de forma positiva i saludable.

La doctora Sònia Miravet, vicesecretària del CoMB, es va encarregar aquest any de donar la benvinguda als metges MIR. El primer que va ressaltar va ser la importància que el Col·legi tingui entitat jurídica pròpia. D’aquesta manera, la professió es pot autoregular. “Qui millor que nosaltres per saber i definir com volem treballar i què està bé i què no pel que fa a la bona praxi?”. Miravet va voler deixar clar que el Col·legi està al servei dels metges: “Aquesta és casa vostra,si és que hi ha cases d’algú”, va afirmar, tot fent al·lusió a la coneguda cançó.

Durant l’etapa de la residència, hi ha molts canvis, sobretot a nivell professional, va recordar Miravet. Per la doctora, va ser una de les millors de la seva vida. “Comenceu a ser metges, metges de veritat, amb tot el que això suposa”, va insistir. Els residents, que fins ara eren estudiants, passen a tenir una sèrie de responsabilitats. “Però no us atabaleu -va aconsellar Miravet-, la responsabilitat augmenta, però de forma progressiva”. “Ara és moment d’aprendre a actuar amb el pacient al davant”, va afegir. La relació metge-pacient, que ningú ensenya a les aules, és el que “més impactarà en el vostre dia a dia”.

La residència es fa de la mà dels companys. Per això, és molt important tenir una bona relació amb ells, així com amb els tutors. La seva figura és molt important. Aquest any, Miravet és tutora docent i està molt satisfeta amb l’experiència. “T’obliga a mantenir-te al dia i a no perdre l’impuls que no heu de perdre mai”, va explicar referint-se als R1.

És una etapa “molt bonica i molt intensa, que, de vegades, però, té moments complicats i difícils. Recordeu que al Col·legi estem per ajudar-vos”, va senyalar Miravet. La vicesecretària del CoMB va animar els nous col·legiats a aprofitar l’espai del Col·legi per  aportar propostes de millora i per reivindicar tot allò amb el que no estiguin d’acord, pensant en el seu futur tant personal com professional.

L’últim consell de Mivaret: “Gaudiu molt i sigueu feliços. És una etapa que no oblidareu. Poseu-hi totes les ganes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s