Benvingut, metge resident!

Ho has aconseguit. Has acabat la carrera de medicina, has estat estudiant de valent i has aprovat l’examen MIR. Després de tant d’esforç ara comença una de les millors etapes de la teva vida professional: la residència.

Si vens a la província de Barcelona per fer l’especialitat hauràs de venir al Col·legi a donar-te d’alta com a metge col·legiat abans d’incorporar-te al teu centre.

Com col·legiar-te?

 • Has de venir de forma presencial al Col·legi. Com que hauràs de signar documentació original no pots delegar-ho en una alta persona.
 • Demana cita prèvia abans de venir. Cada any es col·legien al voltant de 700 nous metges MIR. Demana cita i evita cues i esperes. Tinguis en compte que si vens sense cita prèvia no et podem assegurar que et puguem atendre el mateix dia.
 • El procés de col·legiació dura al voltant de 45 minuts. A banda del registre t’explicarem tots els serveis que t’ofereix el Col·legi.
 • La teva col·legiació ha de ser aprovada per la Junta d’Admissió. El procés acabarà aleshores. En funció d’on facis la residència hauràs de tornar per recollir el carnet o te l’enviaran al teu centre. T’informarem quan vinguis. Si et descarregues l’app del Col·legi també podràs tenir el teu carnet col·legial al mòbil, i accedir a molts serveis.

No oblidis aquesta documentació

 • Títol de llicenciat original. La còpia compulsada no és vàlida.
 • Fotocòpia de l’adjudicació de la teva plaça MIR.
 • DNI (original i fotocòpia).
 • Dues fotografies tipus carnet. És la que apareixerà al teu carnet col·legial.
 • Domicili particular, professional i de correspondència.
 • Si vens d’un altre col·legi de l’Estat, hauràs de portar el certificat del col·legi de procedència. Vigila perquè aquest document caduca passats 3 mesos de l’expedició.
 • Número de compte bancari per la domiciliació de les quotes col·legials.
 • Document acreditatiu d’haver fet l’ingrés de la quota d’entrada. Per fer el pagament cal fer l’ingrés de l’import que et correspongui al compte del BBVA número ES92 0182 4383 91 0201665383 indicant a concepte “Quota d’entrada + el teu nom i cognoms”. Si ho prefereixen tens una oficina a la segona planta.

IMPORTANT: Si no ets titulat a l’Estat Espanyol o el teu títol no es de l’any 2016  consulta les especificacions 

Què pot fer el Col·legi per tu durant els anys de residència

El Col·legi té un Programa de Protecció Social (PPS) per ajudar als metges i els seus familiars que ho necessitin. Si per fer el MIR t’has hagut de traslladar de província, tens a la teva disposició un ajut específic. Si ets R1 i és el teu cas consulta les condicions d’accés.

Durant la residència poden passar moltes coses, i el Col·legi vol estar al teu costat. Una d’elles és que siguis pare o mare. En aquest cas pots demanar, a través del PPS, la canastreta del nou nat per donar-li la benvinguda. A més, pots sol·licitar la reducció de la teva quota col·legial per incapacitat temporal per maternitat/paternitat.

Per poder  participar en el Col·legi passaràs a formar part de la Secció Col·legial de Metges MIR i Metges Joves. Entre altres coses, s’encarreguen d’organitzar la jornada d’Orientació als nous residents , i també la Jornada Benvinguda MIR (a la que -per descomptat- hi estàs convidat). El dia de la Benvinguda MIR els coneixeràs.

Si tens dubtes sobre el procés de col·legiació consulta les preguntes més freqüents  o posa’t en contacte amb nosaltres a través del 93 567 88 88 o col.metges[arrova]comb.cat . Demana per la Unitat d’Atenció al Col·legiat i estarem encantats d’ajudar-te!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s