WDO: Medicina i solidaritat a ritme de clàssica

csm_080504_wdo_zz072_0a7ac632ea

La World Doctors Orchestra (WDO) no és una orquestra convencional. Fundada ara fa 10 anys pel metge i músic alemany Stefan Willich, combina música, medicina i solidaritat. Els gairebé 1.000 metges que la integren canvien les bates blanques pels seus instruments musicals i es troben entre dos i tres vegades l’any en una ciutat del món per fer música plegats. Els concerts que ofereixen són totalment benèfics i els fons que aconsegueixen recaptar es destinen íntegrament a organitzacions sense ànim de lucre dedicades a la Medicina.

Enguany estem d’enhorabona perquè la WDO tancarà la seva temporada 2017 a Catalunya. La formació, dirigida pel mateix Dr. Willich, actuarà els dies 7 i 8 d’octubre a Girona i Barcelona, respectivament, i comptarà amb l’actuació d’un dels músics catalans més internacionals: Lluís Claret. El programa inclou el Concert per a violoncel i orquestra en La menor, Op. 129 de Robert Schumann, interpretat pel propi Claret; l’obra de Jordi Cervelló, Vocci della Natura, la instrumentació de la qual el compositor ha adaptat especialment per a la WDO; i la Simfonia nº2 en Re major de Johannes Brahms, una de les més emblemàtiques del Romanticisme musical.

En aquesta ocasió, la recaptació de les dues actuacions es destinarà a la Unitat de recerca en Medicina Oncològica Molecular i Translacional de l’Institut d’Investigació Biomèdica August Pi i Sunyer Biomedical (IDIBAPS) i el Grup Àgata, Associació Catalana de Dones Afectades de Càncer de Mama.

L’Orquestra del Col·legi, Ars Medica, s’ha encarregat de la preparació de la trobada, de l’organització dels concerts i de l’acollida dels músics de la WDO. Si voleu assistir al concert, podeu adquirir les entrades a la pàgina web de L’Auditori o si voleu fer una aportació solidària, podeu comprar les entrades de Fila 0.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s