La història de la professió, explicada a través del seus protagonistes

galeriametgesQuè en sabem dels nostres metges? La Història de la Medicina catalana està repleta de grans noms que tant a casa nostra com fora de les nostres fronteres han contribuït poderosament al desenvolupament de la Medicina i als quals els devem l’excel·lent qualitat de la Medicina actual del nostre país. On queden tots aquests noms? Molts d’aquests professionals, metges i metgesses, els trobaràs a la Galeria de Metges Catalans.

Aquest web es va crear per donar a conèixer els metges i metgesses que han destacat al llarg de la història, ja sigui per la seva activitat mèdica, científica o docent, com també social, cultural o política. És un homenatge i un espai on mantenir la seva memòria.

A la Galeria podeu trobar més de 500 biografies i material inèdit com fotografies, vídeos, obres publicades, bibliografia, enllaços de referència i una hemeroteca digital relacionada amb cada personatge. Més d’un centenar de redactors d’arreu de Catalunya han participat en aquest portal compilant les biografies breus dels nostres metges i metgesses ja traspassats.

El Dr. Miquel Bruguera, expresident del Col·legi i director de la Galeria de Metges Catalans, explica quines són les motivacions que van portar a començar a treballar en aquest projecte el 2012: “Si en el passat, la Medicina de Catalunya ha tingut un gran prestigi, es deu als metges brillants que van exercir a la nostra terra. Catalunya ha estat i és una terra de grans metges. Calia doncs, donar-los un espai”.

La Galeria, ara, estrena nova imatge i estructura perquè sigui més fàcil per als visitants trobar la informació i accedir-hi des de qualsevol dispositiu, ja sigui des de l’ordinador, telèfon mòbil o tauleta. També hi ha un aparat de novetats per estar al cas de la nova informació que s’hi publica.

Un portal obert a tothom

Si voleu, podeu fer els vostres suggeriments a la Galeria, rectificar o ampliar la informació d’alguna biografia, aportar material gràfic o audiovisual que vulgueu donar a conèixer per tal d’enriquir el contingut d’un personatge o aportar-ne d’algun de nou. Les biografies de metges no són tancades.

Així, si coneixeu la història d’algun metge o metgessa que encara no forma part d’aquesta Galeria i creieu que mereix ser-hi per la seva contribució destacada a la Medicina o al país, no dubteu a suggerir el seu nom  o a enviar-nos una biografia breu, a més de facilitar-nos el vostre contacte.

Aquest portal és construeix dia a dia, escrivint les biografies dels professionals més coneguts, però sovint descobrint-nos moltes altres figures de la Medicina que la Galeria permet treure de l’oblit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s