L’Hospital Infantil Vall d’Hebron celebra 50 anys i et convida a celebrar-ho

vallhebronFa 50 anys va nàixer l’Hospital Infantil Vall d’Hebron. Durant tot aquest temps ha treballat de valent i s’ha convertit en un referent mundial en les activitats d’assistència, docència i recerca pediàtrica. Per celebrar-ho, tindrà lloc el 10 de març una Sessió conjunta de l’Hospital Infantil Vall d’Hebron i la Societat Catalana de Pediatria. 

L’any 1966 es van inaugurar els hospitals Maternal i Infantil al complex sanitari de Vall d’Hebron. A l’Hospital Infantil s’atenia tota la pediatria amb les tècniques més avançades del moment. Es disposava de neonatologia de la majoria de serveis especialitzats per a la mainada, incloent-hi un important servei de cirurgia cardíaca.

El seu primer director va ser el Dr. Ángel Ballabriga (1920-2008), que es va donar renom internacional a l’hospital i que va fer una gran tasca envoltant-se  d’un excel·lent grup de pediatres amb el que va desenvolupar diferents especialitats pediàtriques: neonatologia, endocrinologia, neurologia, oncologia, investigació… Al mateix temps va organitzar el Servei de Cirurgia Pediàtrica, que va adquirir un gran prestigi internacional.

Com a grans fites, l’hospital va realitzar el 1970 la primera hemodiàlisi pediàtrica de l’Estat, el primer transplantament pediàtric de ronyó el 1981, i el primer transplantament de fetge i ronyó el 1985.

L’any 1988 l’hospital infantil i el maternal es van integrar en un sol edifici, sota el paraigües de l’ICS, i es va consolidar l’Hospital Manternoinfantil Vall d’Hebron.

Et volen convidar a celebrar amb ells les bones festes, els aniversaris d’uns serveis marcats per bons resultats, l’avenç i l’excel·lència dels professionals que els van aixecar i el que han sabut mantenir la medicina catalana al capdavant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s