Metge MIR: la teva salut és el més important

dragarcia

 

El MIR és l’etapa on comenceu a ser metges. Us enfronteu a una nova realitat que heu d’anar assimilant a mesura que aneu adquirint coneixements i habilitats. Guàrdies, urgències, pacients, malalties, presa de decisions, dol…viureu situacions que no són fàcils i això pot generar-vos inseguretats i estrès. De fet, la medicina és la professió que presenta més estrès, segons dades de la Fundació Galatea, i els metges joves sou els que teniu major risc de patir-lo.

Una bona salut és l’eina que teniu por poder dur a terme una bona tasca assistencial alhora que us formeu com a professionals. Per això sempre heu de cuidar-la, tant a nivell físic com mental. Amb els consells bàsics que la Dra. Roser Garcia Guasch us dóna, podreu gaudir al màxim de la residència:

  • Féu vida sana: les guàrdies i les urgències generen estrès i ansietat, no només per les situacions que viureu, sinó també pels canvis d’horari i la manca de son. Si no teniu cura, és molt fàcil caure en hàbits dietètics dolents o d’altres més tòxics, com el consum d’alcohol, tabac o fàrmacs per regular el ritme circadiari. La suma de tot això fa que augmenti el risc de patir accidents tant fóra com dins de l’àmbit laboral.
  • Mantingueu els vincles familiars i socials: la medicina és una professió molt gratificant, però també molt absorbent i això pot provocar que les relacions amb el vostre cercle social es vegin afectades. Això no us ha de passar: dediqueu el temps de lleure a la vostra parella, a la família i als amics. Mantingueu i enfortiu la relació amb ells ja que us ajudarà a disminuir l’impacte de l’estrès de la residència.
  • Si us sentiu preparats per tenir un fill, teniu-lo: tot i que la gent pensa que la residència i l’embaràs no són compatibles, si sentiu que és el moment de ser mares i pares, no ho endarreriu. La residència és el moment més bonic de la vostra vida, aprofiteu-lo! A més, existeixen normes que faciliten la conciliació de la vida familiar i laboral.
  • Acudiu sempre al vostre tutor: el tutor us acompanyarà al llarg del MIR, estarà al vostre costat. Per això, si necessiteu ajuda, demaneu-la, ja que ell sabrà com actuar i us aconsellarà el millor possible.

Recordeu que si patiu alguna malaltia al llarg de la residència, el COMB posa a la vostra disposició totes les eines de la Fundació Galatea, que treballa per promoure estils de vida saludable entre els metges, prevenir malalties i donar-lis l’assistència adequada quan ho necessiten. La Fundació Galatea ha elaborat diversos programes assistencials i de promoció de la salut, entre ells el de La salut del metge intern resident (MIR).

Recordeu, cuideu de la vostra salut perquè vosaltres sou els que heu de tenir curar de la dels altres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s