2015, l’any del Dr. Ignasi Barraquer

barraquer_blogEl Dr. Ignasi Barraquer i Barraquer és el metge protagonista de l’any. Amb motiu del cinquantenari de la seva mort (1965-2015), la Junta de Govern del COMB ha decidit retre-li homenatge organitzant tota una sèrie d’activitats al llarg de l’any, que també són un reconeixement a l’oftalmologia catalana. El Dr. Alfredo M. Adan Civera és l’encarregat dels actes.

El Dr. Barraquer ha estat una figura clau en el desenvolupament d’aquesta especialitat mèdica a Catalunya, introduint tècniques innovadores i aparells i instruments punters per la seva època. Es va llicenciar en Medicina a Barcelona l’any 1907 i va començar a exercir l’oftalmologia de la mà del seu pare, el també doctor i catedràtic d’Oftalmologia, Josep Antoni Barraquer i Roviralta. Va marxar a París i Montpellier per continuar formant-se fins que al 1917 va presentar a l’Acadèmia de Medicina de Barcelona el treball que li va portar el reconeixement mundial: la coneguda com a “tècnica Barraquer”.

El 1928 va crear la Societat Oftalmològica de Barcelona i organitzà el Servei d’Oftalmologia a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Uns anys més tard va inaugurar la Clínica Barraquer (1941) i l’Institut Barraquer (1947), que es van convertir en centres de referència, tant per als pacients com per als metges que volien aprendre del Dr. Barraquer. Dos dels seus fills (Joaquim i Josep Ignasi Barraquer) van continuar amb el llegat professional del seu pare, que avui dia mantenen néts i besnéts.

Podeu consultar tota la informació relacionada amb el Dr. Barraquer a la Galeria de Metges Catalans o bé a la pàgina de l’Any Commemoratiu, on us anirem informant dels actes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s