Pobles Germans a Catalunya: la lluita contra el càncer de cèrvix al Congo

L’ONG Pobles Germans a Catalunya treballa amb l’Hospital General Regional de Kole a la República Democràtica del Congo (RDC) per ajudar a unes 10.300 dones a prevenir i tractar el càncer de cèrvix. El programa “Pla Integral per a les Dones de Sankuru davant el Càncer de Cèrvix” és bàsicament formador, però també de prevenció i de recopilació de dades de la incidència d’aquest càncer per a un futur pla ministerial/internacional a nivell primari.

Pobles Germans a Catalunya també treballa en el subministrament d’instrumental mèdic a l’Hospital de Kole, enviant un promig de 2 tones anuals en material quirúrgic i sanitari, que parteixen des de Barcelona fins a Bèlgica i viatgen per Àfrica fins a la RDC en petits vols comercials. Finalment recorren els 200 últims kilòmetres en combois de bicicletes.

El programa es finança, en part, gràcies a un sistema de micro-donacions amb Worldcoo, empresa de mecenatge especialitzada en cooperació, i que va ser possible gràcies a que el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona va revisar i avalar el projecte.

La Dra. Àngels Rius ens va presentar el programa en una entrevista i el proper dia 27 de novembre el Col·legi farà un acte de reconeixement durant la jornada de cooperació i lliurament de les beques “Dr. José Luís Bada”, on a més hi haurà una conferència i taula rodona sota el títol “El final de la cooperació”.

Informació relacionada: Ajuda a les dones del Congo. Lluitem contra el càncer de cèrvix

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s