Els metges aprenen les virtuts de la xocolata

 

xcordomi

Cada vegada més estudis científics confirmen que la xocolata és un aliment amb moltes propietats beneficioses per a la nostra salut. Per donar a conèixer les virtuts d’aquest producte, la Secció Col·legial de Metges Jubilats del COMB va incloure en l’Agenda Cultural una xerrada i una visita al Museu de la Xocolata de Barcelona, a càrrec del mestre xocolater Xavier Cordomí Font, quarta generació d’una família de xocolaters que van començar el negoci l’any 1870.

Cordomí explica que “és el cacau l’ ingredient que aporta totes les propietats”, ja que la llavor és molt rica en flavonoides, substàncies naturals amb grans propietats antioxidants. “El cacau ajuda a combatre els radicals lliures, prevé malalties cardiovasculars, augmenta el colesterol bo, disminueix la pressió arterial i reforça l’estat d’ànim, entre d’altres coses”, afirma Cordomí, que porta més de 36 anys treballant amb aquest producte.coho3

No obstant, no val qualsevol xocolata ni menjar-ne a tota hora. El mestre xocolater apunta que “el tipus de xocolata que té més propietats és el negre, concretament, el que conté a partir d’un 70% de cacau i la ració de xocolata diària ideal és de 20 grams, que equival a un parell d’onzes”. A l’hora de comprar una bona xocolata, s’han de tenir molt en compte els ingredients que apareixen en l’etiquetatge, “ja que seran la clau per saber si estem davant un producte de qualitat o un succedani, que pot ser nociu per a la nostra salut”. Cordomí anima la gent a incorporar la xocolata en la seva dieta. I és que…què seria la vida sense petits plaers com la xocolata?

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s