Els grans reptes de l’ajuda humanitària i la cooperació en zones de conflicte

Lliurament de les Beques Bada 2011 en matèria de cooperació

Beques Bada 2011

L’acció humanitària, l’ajuda al desenvolupament i els reptes de la cooperació internacional han estat els temes tractats a la taula rodona celebrada al COMB sobre “Cooperació en zones de conflicte”. La jornada de cooperació, celebrada el 17 de novembre, ha estat l’escenari per fer el lliurament de les Beques Bada2011 a 9 metges que volen formar-se en la matèria. El COMB fa 18 anys que lliura les Beques Bada i aquest any la dotació total ha estat de 27.500 euros.

La taula rodona ha comptat amb el testimoni de líders en cooperació que han explicat la seva experiència i treball en zones de conflicte. Així, el Dr. David Noguera, coordinador d’emergències de Metges sense Fronteres, ha remarcat la necessitat de “professionalització de les institucions que treballen en aquest tipus de contexts sensibles a temes de seguretat” ja que “estem vivint un moment amb molts incidents de seguretat i això necessàriament implica una reflexió”.

La Sra. PatríciaGarcia Amado, investigadora de l’Escola cultura dela Paudela UAB, ha explicat la situació a la banya d’Àfrica a causa de les sequeres i que el repte més important de la cooperació en aquesta zona és “prevenir abans que curar”.

Pel que fa al lliurament de les Beques, la comissió avaluadora ha tingut en compte sobretot l’aplicabilitat de la formació demanada en projectes concrets de cooperació. En paraules del Dr. Jordi Craven, membre de la comissió de deontologia del COMB, s’ha volgut “prioritzar al metge que es vol formar per fer una acció concreta en unes circumstàncies i lloc determinats”.

Els becats de 2011 han estat:

  • Eva Guisantes Pintos
  • Jaume Ignasi Miñano
  • Fernando Salvador Vélez
  • Cristina Bocanegra Garcia
  • Núria Costa Rosell
  • Aleix Elizalde Torrent
  • Maria de Robles Pons
  • Roser Savall López-Reynals
  • Maria Del Pino Alonso Ortega

Durant l’acte, la Dra.Blanca de Gispert, becada l’any 2010, va explicar la seva estada formativa al Brasil. Pots veure aquí l’entrevista que li vam fer fa uns dies.

Informació relacionada:

Les Beques Bada Dr. Bada 2011 beneficiaran a nou metges cooperants

Galeria de Fotografies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s