Art com a eina terapèutica per a la salut mental

La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPO) ha inaugurat al COMB l’exposició “Parelles artístiques, experiències creatives per la salut mental”, una iniciativa amb 5 anys de vida que té com a objectiu la rehabilitació i la reinserció a la societat de persones que pateixen problemes de salut mental, a través de la realització d’una obra d’art amb un artista professional. Amb aquesta iniciativa es pretén, a més, reduir l’estigma social que representa la salut mental entre la societat.

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència del Honorable Conseller de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Sr. Josep Lluís Cleries, el President del COMB, Dr. Miquel Vilardell, la Gerent de la FCMPO, Sra. Mercè Generó, la Terapeuta Ocupacional de la Fundació, Sra. Marta Molina i el President d’Unnim, Sr. Salvador Soley, entitat que dóna suport a aquesta iniciativa a través de la seva Obra Social.

Durant la jornada, els membres de la parella artística formada pel Sr. Jordi Serra i la Sra. Bernadet Fontserè van exposar la seva experiència artística i els beneficis tant personals com professionals que els hi ha suposat participar en aquesta iniciativa. Per al Sr. Jordi Serra “es tracta d’una experiència molt enriquidora tant a nivell humà com a nivell artístic”.

L’exposició romandrà a l’espai d’exposicions del COMB fins el 27 de febrer i reuneix vint obres realitzades a “quatre mans” per usuaris dels serveis de salut mental de la FCMPO i artistes professionals. Les obres se subhastaran un cop acabades les diferents exposicions itinerants del projecte arreu de Catalunya.

Fotografies de l’acte d’inauguració de l’exposició “Parelles Artístiques”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s