El COMB i experts en Atenció Primària es reuneixen per analitzar el nou contex econòmic

La Junta de Govern del COMB s’ha reunit amb alguns experts en Atenció Primària per identificar i reflexionar sobre els aspectes que afecten l’activitat assistencial del professionals de l’Atenció Primària i la organització del sistema sanitari.

S’espera que les reflexions realitzades amb el grup d’Atenció Primària puguin ser utilitzades per a realitzar unes recomanacions  a seguir pels metges en el nou context en que ens trobem.

Aquesta reunió és la llavor per organitzar, en el futur, una taula rodona per conèixer de primera mà l’opinió dels metges i buscar formes d’avançar.

Convocats Per la Junta del COMB:
Jaume Benavent Jaume Sellarès
Josep Casajuana Mireia Sans
Jaume Duran Lourdes Alonso
Albert Ledesma Josep Maria Benet
Esther Limon Marc Soler
Roser Marquet
Maria Antònia Llauger (exc)
Lluís Colomés
Pedro Tomás
Dolors Fores
Francesc Borrell

3 thoughts on “El COMB i experts en Atenció Primària es reuneixen per analitzar el nou contex econòmic

 1. Jaume Sellarès

  Amic Roger,

  Coincideixo amb tu en què en l’àmbit de la primària rauen moltes de les oportunitats i les solucions per encarar els temps que estem vivint en el sistema sanitari.

  Des del COMB no ens cansarem de repetir que tot canvi en aquest àmbit ha de venir liderat pels metges. La reunió de l’altre dia ha de servir per definir entre tots com podem avançar. Ah, i per cert, saps molt bé que, en aquesta línia, el COMB sempre s’ha mullat en favor de, com bé dius: “un nou model, més sostenible, equitatiu i just per a la població però també per als professionals”. Ja em perdonaràs, però t’ho havia de dir: https://blogcomb.cat/2011/02/10/dr-jaume-sellares-%e2%80%9cla-major-implicacio-dels-metges-es-bona-per-a-tothom%e2%80%9d/

  Jaume Sellarès. Metge de Família. Tresorer del COMB

 2. roger vinyeta

  l’AP és eficient, i més si hi ha corresponsabilitat (model EBA). El que no és gens eficient és l’Hospital. Hi ha una tendència clara d’anar derivant processos d’Hospital a Primària, sense acompanyar-ho dels recursos adients. En canvi, si l’Hospital necessita quelcom, es dota dels recursos pertinents. Per tant ha arribat el moment de què:
  1. la primària pugui comprar els serveis a l’hospitalària: així es farà un rànking d’eficiència, i si cal es tancarà allò que demostri que és ineficient.
  2. es deixi de pressionar a la primària per a la contenció de despesa: gastem molt menys i millor que a l’Hospital, però com fa anys que ens controlen, és més fàcil apretar allà on ja ho estan fent.
  3. tot allò nou que hagi d’assumir primària, que es doti del pressupost que pertoca. Quant costa el TAO a AP i quin cost té a l’Hospital?. I per què el cost de les tires, les visites, etc, l’ha d’assumir el centre, i en canvi a l’Hospital tenen un gran servei?. Que facin una comparativa econòmica i ens dotin del que per la nostra activitat ens pertoca. I AP ha d’exigir que sigui així, ja està bé de dir sí a tot sense que hi hagi cap repercussió a l’Hospitalària.

  Està molt bé fer reunions i debats, però el COMB ha de liderar el canvi a un nou model, més sostenible, equitatiu i just per a la població però també per als professionals. Cosa que fins ara no ha fet, ni crec que ho faci. Perdoneu, però algú ho havia de dir.

  Roger Vinyeta. Merge de Família. EAP Sarrià Vallplasa SLP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s