Vigília de Sant Lluc 2010: Els metges del Bages celebren la seva festa

Els metges del Bages van celebrar, el passat divendres dia 22, la tradicional festa de la professió mèdica de la comarca, la Vigília de Sant Lluc, que aquest any complia la seva catorzena edició. Durant la vigília es va parlar sobre la situació de la professió a la comarca.

L’acte es va celebrar a l’Auditori de la Fundació Caixa Manresa, i van assistir, el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Dr. Miquel Vilardell, l’alcalde de Manresa, Josep Camprubí, el President de la delegació Comarcal del Bages del COMB, Dr. Pere Bonet; el President de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, Jacint Corbella i el President de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques, Dr. Josep Antoni Bombí.

En aquesta ocasió la lliçó magistral la va dur a terme el President del COMB, Dr. Vilardell sota el títol “Fer de metge avui”, on va destacar la necessitat d’un líder fort en la pràctica mèdica, amb dots de gestor, i de que els polítics no intervinguin en la pràctica mèdica.

El premiats durant la Vigília de Sant Lluc

També es van lliurar els següents premis a la pràctica mèdica:

  • XIV Premi de Vivències Mèdiques “Doctor Pere Tarrés i Claret”. Dr. Pere Giménez Sáez
  • VIII Premi del Bages al Metge Jove. Dra. Irene Venganzones Guanyavens
  • XIV Premi del Bages de Ciències Mèdiques. Dra. Maria Jesus Díaz Ruiz i l’equip format per la Sra. Anna Arnau, Dr. Jesús Montesinos, Dr. Pere Culell, la Dra. Victòria Villa i Dr. Carles Yanguas, pel treball “Estudi prospectiu de l’exactitud diagnòstica i utilitat de la punció d’agulla fina guiada per ecografia, en la detecció de metàstasi en ganglis axil·lars en pacients amb càncer de mama”.
  • XIV Premi d’Història de la Medicina Catalana “Oleguer Miró i Borràs”. Sra. Maria Pilar Torra i Sr. Jordi Canet.
El Dr. Vilardell dóna el gravat a un Dr. Guerrero emocionat

La sorpresa de la nit va ser l’homenatge al Dr. Lluís Guerrero, president de la Delegació del Bages durant els últims vuit anys. Els membres de la taula van dedicar-li unes paraules d’agraïment per la feina feta i li van entregar una placa commemorativa amb la imatge de la delegació. Tot va estar precedit per una ovació del públic i unes paraules d’agraïment del Dr. Guerrero, qui va assegurar que no anava a “claudicar” i que continuaria treballant. El Dr. Bonet també va lliurar un ram de flors a la seva esposa, present a l’acte pel seu recolzament.

Resum de la Vigília

Premiats a la Vigília

 

Actualització 09 de novembre: Ja pots veure l’acte complet a COMBTV

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s