Reptes climàtics per la nostra salut

climateEl Col·legi de Metges d’Austràlia va llençar a l’octubre de 2015 la campanya “Doctors for Climate Action” (Metges per l’Acció Climàtica). Sota el lema “Els fets parlen per si sols: el canvi climàtic perjudica la nostra salut. Ara és el moment d’actuar”, el col·legi australià va publicar una “Declaració de consens global” sobre les perilloses repercussions en la salut del canvi climàtic.

Amb la declaració “Actua ara per reduir els impactes nocius en la salut del canvi climàtic” demanava als líders mundials que van participar a la Conferència sobre el Canvi Climàtic de l’ONU a París (COP21), que es comprometessin a una acció real sobre el canvi climàtic.

L’acord entre els països va arribar. El 12 de desembre l’ONU va aprovar l’acord de París contra el canvi climàtic que obliga a tots els estats a presentar compromisos de mitigació del canvi climàtic que suposin una progressió en el temps i que es revisin sempre a l’alça.

La relació entre el medi ambient i la salut és un tema que preocupa des de fa molt de temps. L’any 2012, el COMB, a través del Centre d’Estudis Col·legials, va publicar el Quardern de la Bona Praxi núm 30 “El medi ambient i la salut.

El Quadern aborda com el medi ambient afecta a la nostra salut. No només parla de canvi climàtic, sinó també de contaminació atmosfèrica, contaminació química, radiacions… El document revisa com es poden prevenir malalties controlant aspectes mediambientals, i com curar les malalties produïdes pels mateixos. L’objectiu és fer visible l’epidèmia invisible que representa la contaminació del medi per la salut, i dotar als professionals d’una guia de pràctica clínica i una acció de formació continuada.

Us animem a consultar aquesta guia i a fer les aportacions que creieu necessàries.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s