Benvinguts MIR: Heu d’anar a la lluna!

bedoctorEstem molt contents de donar-vos la benvinguda, nous col·legiats i col·legiades del COMB! Aquesta setmana comenceu la vostra residència a un dels hospitals de Barcelona i província. Ho hem celebrat amb la festa Benvinguda MIR, organitzada per la Secció de Metges MIR i Metges Joves del COMB, on han participat la seva presidenta, la Dra. Anna Boada i el president del COMB, el Dr. Jaume Padrós.

El mestre de cerimònies ha estat el Dr. Antoni Trilla, cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, membre de la Junta de Govern del COMB i professor de medicina de molts de vosaltres. El discurs del Dr. Trilla s’ha basat en una idea clau: ser doctors perquè ara, després d’anys de preparació, s’obre una nova porta per vosaltres, la de ser metges i metgesses.

Heu de començar aquesta etapa sense por i amb l’objectiu “d’anar a la lluna”, com deia el president John F. Kennedy i com recorda el Dr. Trilla: “Heu d’anar a la lluna, podeu fer-ho. Heu de fer-ho perquè és l’única manera de provar-vos”.

A més, també té set consells per tots vosaltres, basats en la seva experiència i trajectòria professional:

  1. Estàs vivint la vida que tu mateix t’has creat: ningú et pot forçar a prendre decisions contràries als teus valors i aspiracions. El teu futur depèn de tu.
  2. La teva autoestima ve de dins teu. Repeteix-te cada dia: “I love me” perquè ningú més t’ho dirà. No et comparis amb els altres.
  3. Viu el present, accepta el passat i la incertesa del futur.
  4. La vida és curta: cada dia és un regal que comença sempre amb una bona actitud mental.
  5. Hi ha cinc paraules que la gent que té èxit no fa servir: “mai no podré fer això”. Tot és possible.
  6. L’èxit està precedit molts cops pel fracàs. La fórmula de l’èxit: paciència i bona actitud.
  7. Mostra sempre bona educació i empatia: has de sentir i entendre el que li passa a la resta.

Però el més important de tot i en el que més insisteix el Dr. Trilla és que sigueu sempre bones persones. Així segur que sereu bons metges!

Recordeu que el COMB ara és casa vostra. Estem al vostre servei, podeu venir sempre que ho necessiteu i també us animem a que participeu de totes les activitats que organitzem.  Us esperem!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s