Sarrià-Sant Gervasi Living Health: vetllant per la divulgació sanitària

Networking_amb_text-1024x1024

L’alcohol i el tabac estan a l’abast de tothom. De fet, formen part de la nostra vida diària. Els adolescents són especialment vulnerables davant aquest tipus de drogues, ja que moltes vegades la publicitat  i, sobretot, la pressió de grup fan que comencin a consumir-les molt aviat.

Precisament, aquesta és la temàtica que ha escollit l’Hospital Plató per les seves “Jornades de Salut al Carrer”, que organitza en el districte Sarrià-Sant Gervasi, i a partir de les quals, Sarrià-Sant Gervasi Living Health ha preparat una sèrie de tallers escolars adreçats als alumnes de 3r i 4t d’ESO dels col·legis d’aquests dos barris.

L’objectiu de les trobades no és altre que fer que els adolescents prenguin consciència dels riscos per a la seva salut que comporta el consum d’alcohol i tabac. Entre els experts sanitaris que han participat en les xerrades, es troba la Dra. Leonor Ancochea, representant del COMB. En el següent vídeo, la Dra Ancochea ens explica la seva experiència, així com les creences i inquietuds dels joves respecte aquestes dues drogues i com ajudar-los a que formin el seu propi criteri.

 

 

Què és Sarrià-Sant Gervasi Living Health?

Sarrià-Sant Gervasi Living Health és un dels projectes que impulsa Sarrià-Sant Gervasi Districte de Coneixement (SSG-Districte de Coneixement) i que té com a finalitat divulgar tot tipus d’informació sanitària als veïns del districte. Un bon exemple són els tallers educatius dels que hem parlat.

SSG-Districte de Coneixement pretén desenvolupar l’economia del coneixement en aquesta zona de Barcelona. Això es possible gràcies a la implicació en el projecte de diferents institucions del districte, entre els quals hi ha el COMB, que treballen unides per construir noves oportunitats socials i econòmiques en l’àmbit educatiu, tecnològic i de la salut.

De la mateixa manera, SSG-Districte de Coneixement és un marc ideal per tal que tots aquests agents comparteixin idees i estableixin sinergies entre ells. Per facilitar aquesta tasca, SSG-Districte de Coneixement ha establert quatre comissions especialitzades en diferents aspectes (edutaintment, innovació i emprenedoria, governança i salut, esport i benestar), en les que participa el COMB activament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s