Salut i Propaganda: una relació difícil

L’espai d’exposicions del COMB acull fins a finals d’any l’exposició Salut i Propaganda, una mostra de la publicitat impresa en revistes mèdiques catalanes des de finals del segle XIX fins la fi de la guerra civil. L’exposició es basa en la Nadala de 2010 del COMB sobre publicitat i medicina.

L’acte d’inauguració de l’exposició va comptar amb la conferència “Salut i Propaganda: una relació difícil”, organitzada pel COMB i pel Museu d’Història dela Medicina i a càrrec del Subdirector del Grup Hermes, Sr. Lluís Martínez. La jornada va comptar també amb la participació del  President del COMB, Dr. Miquel Vilardell, i el conservador del Museu d’Història dela Medicina, Sr. Alfons Zarzoso.

El Sr. Lluís Martínez va destacar que “l’examen de la publicitat és una manera molt útil d’apropar-se a la història de la medicina i del fàrmac, perquè ens parla de l’evolució dels usos i dels costums de la població molt millor que altres documents”. A més, va destacar la bellesa i la ingenuïtat dels cartells publicitaris de fa un segle i va fer una repassada de la propaganda impresa dels fàrmacs durant tot aquest període.

Per al Sr. Alfons Zarzoso “la publicitat mèdica esdevingué una eina d’identificació i d’autorepresentació professional i un mitja de comunicació que anava més enllà del simple objectiu persuasiu”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s