#hcsmeuES desvirtualitza la sanitat 2.0

El sector sanitari 2.0 va viure divendres una jornada especial. Per primer cop es va desvirtualitzar el Grupo Español de Salud y Medios Sociales (hcsmeuES) a Barcelona. Aquest es reuneix cada dimarts a Twitter (tweetup) per discutir sobre medicina, la relació entre metge-pacient, infermeria… i la seva relació amb les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC).

Els tweetups de #hcsmeuES han complert un any de vida a la xarxa i el canvi al món real es va viure amb un ambient festiu, tot i la intensa feina que es va realitzar durant el dia. Els gairebé 70 professionals del món sanitari van discutir i intercanviar idees per millorar el món sanitari sota el paraigües i amb les possibilitats que ofereix el 2.0.

Metges, infermers, farmacèutics, responsables de comunicació entre altres van debatre sobre diferents àrees temàtiques: el paper de l’administració sanitària, el suport tecnològic de les xarxes socials de salut i el rol dels pacients, tot en un entorn 2.0. A més es van presentar alguns casos d’èxit com l’Hospital Sant Joan de Déu, el “Blog de Rosa”(sobre autocura) o la xarxa tekuidamos 2.0.

Moltes de les idees que van sonar durant la jornada de treball s’enfocaven cap a la disminució de la despesa sanitària i de temps a les consultes. També es va discutir sobre com aconseguir trencar la distància entre els pacients que ja utilitzen les xarxes i els que no saben com funcionen. Per això es va donar un paper rellevant a la família i als cuidadors.

L’e-pacient que domina les eines 2.0 i que se sap organitzar a la xarxa en agrupacions de malalts, per exemple, poden ensenyar als professionals en l’ús de la mateixa. Aquest pacient està més preparat i reclama cada cop més informació sobre els processos de la seva malaltia. Per això, els professionals han de tenir present la possibilitat de “receptar links”, oferir al pacient informació fiable a la xarxa, que es pot garantir amb els segells de certificació web. És aquí on l’Atenció Primària té un paper essencial.

El canvi no està en el desenvolupament tecnològic, sinó en el canvi social.

Aquí teniu el que es va dir a la sessió i els resultats de la mateixa a Wikisanidad.

2 thoughts on “#hcsmeuES desvirtualitza la sanitat 2.0

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s