Estrena del documental “La Batalla del Varsòvia”

El 2 de maig a les 19.00 h. s’estrena en primícia al COMB el documental “La Batalla del Varsòvia”, la història de l’hospital de Toulouse fundat pels guerrillers republicans el 1944 i que es va convertir en el centre sanitari de referència per als 150.000 exiliats al sud de França.

És una producció d’InfoTV per al Museu d’Història de la Medicina de Catalunya. Una història sobre l’exili republicà a França i es para a explicar amb detall la creació de l’Hospital Varsòvia de Toulouse de Llenguadoc, creat el 1944 pels guerrillers republicans. Va començar sent un hospital militar, per atendre als ferits de l’Operació Reconquista (la invasió republicana de la Vall d’Aran) i esdevingué de seguida un hospital civil, que ha sigut, fins l’actualitat, el centre sanitari de referència per a tot l’exili espanyol i català al sud de França.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s