Arxiu Històric de les Ciències de la Salut Dr. Simeó Selga

L’Arxiu Històric de les Ciències de la Salut Dr. Simeó Selga és un recull de llibres, revistes i documents mèdics que provenen de les biblioteques dels nostres metges i que han estat donats per ells o per les seves famílies. L’Arxiu està situat a la delegació del Col·legi a Manresa. El fons va començar amb els llibres del Dr. Simeó Selga i ara es guarden més de 35.000 documents a la disposició dels estudiosos i interessats. El fons de l’Arxiu, que dirigeix el Dr. Lluís Guerrero, s’ha convertit en una font d’interès per l’estudi històric i evolutiu de les Ciències de la Salut i és un servei del Col·legi per salvaguardar el patrimoni documental científic català.

Si es vol fer alguna consulta o realitzar una donació es pot fer a través del telèfon 938742751 (matins), a manresa[arrova]comb.es, o a l’adreça C. d’Alcalde Armengou, 11-1. 08242-Manresa.

Cada any l’Arxiu realitza un acte acadèmic de caire lúdic i cultural al monestir de Montserrat, que ens explica el Cap de Servei de Desenvolupament de Delegacions, Sr. Ricard Leon.

____________________________________________________________________________________________

“L’Arxiu Històric de les Ciències de la Salut del Col·legi Oficial de Metges “Simeó Selga i Ubach” va celebrar el 9 d’abril el seu acte acadèmic al Monestir de Montserrat amb la col·laboració de la Delegació comarcal de Bages del COMB.

L’acte va estar presentat per l’abat de Montserrat (Rdm.P. Josep M. Soler i Canals), el Director de l’Arxiu Històric (Dr. Lluís Guerrero i Sala), el President de la Junta comarcal del Bages del COMB (Dr. Pere Bonet i Dalmau), i el Dr. Jaume Roigé i Solé (vocal de la Junta de Govern del COMB). Al Monestir es va comptar amb la conferència magistral de l’arquitecte Sr. Jordi Bonet, cap d’obres de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, qui va explicar la importància de la figura humana en l’arquitectura del temple de Gaudí, per finalitzar amb un concert del duet músico-vocal Berga Masca.

Abans de donar pas a un petit refrigeri, els assistents van poder gaudir de la tradicional passejada per la Basílica de Montserrat, acompanyats per un temps magnífic.

Cal fer esment que durant aquesta celebració, la Delegació comarcal del Bages va aprofitar que durant l’any 2010 va commemorar els seus 50 anys d’existència, i com a darrer acte d’aquesta efemèride va presentar en societat el llibre “El Col·legi de Metges al Bages. Mig segle d’història (1960-2010)”. Escrit pel Dr. Lluís Guerrero i Sala, es va entregar a prop dels 200 assistents i el seu autor va signar exemplars a aquells que així ho van voler.”

Ricard Leon

2 thoughts on “Arxiu Històric de les Ciències de la Salut Dr. Simeó Selga

 1. marta coll i sales

  Benvolguts/des senyors/es,
  Sóc la neta del Dr. Miguel Sales Vazquez. La trajectòria professional del meu avi ha estat molt amplia i intensa dins la branca de la medicina psiquiàtrica i forense.
  Del meu avi encara conservem molts llibres de medicina. Malauradament no tot el fons documental que ell tenia en vida. De qualsevol manera i donat que nosaltres, la seva família, no estem fent cap ús d’aquest fons documental, m’agradaria saber si interessa tenir-lo a alguna de les biblioteques/arxius de medicina de Catalunya. I buscant he trobat la web de l’Arxiu Històric de les Ciències de la Salut a la qual em dirigeixo.
  No sé com funciona aquest tema dels llegats… Si ho prefereixen puc fer un llistat amb els llibres, l’autor i l’any d’edició per tal que vostès m’indiquin el seu interés i el lloc on els haig d’enviar o si bé alguna persona vindria a recollir-los.
  Gràcies per la seva atenció.
  Els saluda ben atentament,
  marta coll i sales
  Barcelona

  • Araceli Garcia

   Bon dia Marta,

   Gràcies pel teu comentari. Hem contactat amb l’Arxiu Històric de Ciències de la Salut Dr. Simeó Selga. Els hem fet arribar la teva sol·licitud per tal que el Dr. Guerrero, Director de l’Arxiu, pugui contactar amb tu.
   T’envio un correu electrònic perquè ens puguis fer arribar el teu telèfon de contacte.

   Salutacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s