La innovació en salut es reuneix a Barcelona en cerca de capital.

3er Fòrum d’Inversió Healhcare reuneix de nou a emprenedors i inversors

Inversos i emprenedors en el sector salut es van tornar a trobar en el 3er Fòrum d’Inversió Healthcare de Barcelona, que s’ha tornat a organitzar amb la col·laboració del Col·legi de Metges de Barcelona, Barcelona Activa i Keiretsu Forum España. L’objectiu del Fòrum es posar en contacte a inversors amb emprenedors que estan cercant capital per al seu projecte.

Un comitè d’experts format per membres de les entitats coorganitzadores i col·laboradores van analitzar més de 30 projectes, dels quals es van presentar 12. El criteri de selecció ha estat que els projectes estiguin relacionats amb el sector sanitari en els àmbits de la Biotecnologia, Medical Devices, Serveis Sanitari i TIC. El capital demanat ha d’estar entre els 300 K€ i 2M d’euros.

El 4 de novembre, el COMB va rebre uns 100 inversors interessats en el sector de la sanitat. Al Fòrum van estar presents membres de totes les entitats organitzadores, el president del COMB, Dr. Miquel Vilardell, el director-gerent del COMB, Dr. Jaume Aubia, la directora general de Barcelona Activa, Sra. Ana Molero, el president de Keiretsu Forum España, Sr. Xavier Casares, el gerent d’àrea d’innovació i tecnologia del COMB, Dr. Lluís Pareras.

El Dr. Vilardell va destacar la “necessitat de fer país”  i d’ajudar a que els projectes que es generin aquí es quedin.  Per a això, segons Molero, es treballa en “com fer que emprenedors i inversors parlin el mateix idioma” per poder aconseguir el finançament necessari per dur a terme els projectes.

L’objectiu de Fòrum Healthcare, segons va explicar el Director-Gerent del COMB, Dr. Jaume Aubia, és “convertir en valor afegit, en economia, les idees del nostre sistema sanitari, que en el seu conjunt excel·leix”. A més, va celebrar que ha augmentat fins a 300 el nombre de projectes presentats al programa Metge Emprenedor, que ajuda a trobar capital a empreses innovadores en salut. A més, s’ha ampliat l’àmbit territorials del programa, que ja va més enllà de Catalunya i s’expandeix a la resta de l’Estat i Europa i fins i tot treballa amb, “un projecte nord-americà”.

Les presentacions es van realitzar en dos blocs i es van aprofitar els descansos per posar-se en contacte tots els assistents, interessar-se per les idees presentades i intercanviar targetes. En les edicions anteriors s’ha aconseguit cinc inversions tancades de més de 2M d’euros.

El 3er Fòrum d’Inversió del Sector Salut també ha comptat amb la col·laboració de l’Hospital St. Joan de Déu, Hospital Clínic de Barcelona, Fundació Parc Taulí, Biocat, ACC1Ó, Genoma España, Riva y Garcia, Ysios Capital Partners, Caixa Capital Risc, Innova31 i Alta Partners.

El projectes presentats, en ordre de participació:

L’acte es va retransmetre a través de twitter amb el hashtag  #fourmhealthcarebcn


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s