Reducció de la quota per als col·legiats en condicions laborals precàries

La situació econòmica actual ha tingut un impacte considerable en la remuneració dels professionals, i els metges no en som una excepció. Per això, el COMB ha aprovat per al 2015 una reducció del 50% de la quota col·legial per als metges en situació de precarietat laboral.

Poden beneficiar-se d’aquesta reducció els metges que percebin uns ingressos menors del doble del Salari Mínim Interprofessional (SMI). A l’estat espanyol, el SMI se situa en 648,60€ i per tant, poden demanar la reducció els metges que percebin menys de 1.297,20€ mensuals (SMI X 2) o 15.566,40€ anuals (SMI X 12 X 12).

Si et trobes en situació de precarietat laboral, pots demanar la reducció a través de la pàgina web, utilitzant el certificat digital del carnet col·legial, o de manera presencial, a la Unitat d’Atenció al Col·legiat. Per accedir a la reducció cal presentar la declaració de l’IRPF corresponent a l’últim exercici.

Altres reduccions de la quota

De la mateixa manera, cal recordar que els metges joves tenen dret a una reducció del 50% de la quota durant els quatre primers anys de col·legiació, i que aquells companys que estan a l’atur tenen dret a l’exempció de la totalitat de la quota.

Per qualsevol d’aquestes reduccions, és necessari presentar la informació corresponent que acrediti la acrediti les circumstàncies esmentades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s