El nou carnet col·legial inclou fotografia i certificat digital

carnet col·legial

El carnet col·legial s’actualitza per incorporar una fotografia identificativa i certificat digital, que serveix per accedir i/o signar documents a l’entorn online.

El nou carnet, que va començar a funcionar al novembre, especifica l’especialitat del professional, sempre que estigui registrada, i està redactat en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Noves prestacions
El certificat digital té validesa legal per dur a terme gestions amb l’administració i pot ser utilitzat en tasques pròpies de la professió, com la recepta electrònica, un sistema telemàtic implementat pel Departament de Salut que integra els processos de prescripció i dispensació dels fàrmacs finançats per la sanitat pública.

El nou carnet col·legial es lliura a les noves col·legiacions i a qui ho sol·liciti expressament, però conviurà amb l’anterior, vigent en l’actualitat.

El carnet col·legial té un cost anual de 7,77 € + IVA (quota anual que correspon al Certificat Digital). Si el metge ja disposa de certificat digital i aquest s’incorpora al nou carnet col·legial, es mantenen les condicions de pagament que es tenien per l’anterior. En cas de pèrdua, el duplicat del carnet té el mateix cost. D’altra banda, en cas de furt o robatori es pot sol·licitar gratuïtament adjuntant fotocòpia de la denúncia corresponent i una foto mida carnet.

Per demanar el nou carnet cal fer una sol·licitud al web del Col·legi i demanar cita prèvia per a la recollida. La fotografia s’ha d’enviar per correu electrònic a l’adreça col.metges[arrova]comb.cat amb l’assumpte: “fotografia carnet + número de col·legiat”.

La fotografia ha de seguir les següents especificacions:

 • Formats de fitxer admesos: JPEC (JPG), GIF o BMP.
 • Mida: la mida format carnet, no ha de ser superior als 25 mm ni inferior als 20 mm.
 • Color: la fotografia ha de ser recent, en color, centrada, amb el cap descobert i sense ulleres de vidres foscos.

Per recollir el carnet cal acudir personalment al Col·legi o alguna de les seves delegacions.

6 thoughts on “El nou carnet col·legial inclou fotografia i certificat digital

 1. Daniel

  Jo voldria el carnet sense el certificat digital. Però suposo que això és demanar massa, oi?
  Salutacions

  • Araceli Garcia

   Hola Daniel,

   Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres per aquesta via.

   Segons quin cas seria posible fer el carnet sense certificat digital.

   Et recomanem que truquis al Col·legi i expliquis el teu cas a Atenció a l’Usuari (935 678 888).

   Esperem que ho puguis resoldre.

   Salutacions

 2. Araceli Garcia

  Bon dia Sergi,

  Gràcies pel teu comentari.

  Hem fet modificacions al text per explicar-ho millor. Els 7,77 € corresponen a la quota anual que correspon al Certificat Digital). Si un metge ja disposa de certificat digital i aquest s’incorpora al nou carnet col·legial, es mantenen les condicions de pagament que es tenien per l’anterior.

  Salutacions

  • Nicolas

   Benvolguda Araceli:
   Crec que no ha contestat a la pregunta de Sergi.
   Perqué s’ha de pagar un manteniment d’un certificat digital?
   No paguem prou al COMB de forma obligada com per no haber de pagar més per un carnet amb certificat digital?
   Gràcies

   • Araceli Garcia

    Benvolgut Dr. Nicolas,

    El COMB ofereix als metges col·legiats la possibilitat d’obtenir un certificat digital amb validesa legal per dur a terme gestions amb l’administració i que pot ser utilitzat en gestions pròpies de la professió, la més habitual la prescripció electrònica.

    Aquest certificat digital permet al col·legiat identificar-se com a persona física i també com a metge i, des del passat més de novembre, s’insereix dins el carnet col·legial si el professional així ho desitja. En qualsevol cas, tant la tramitació del certificat digital com la tramitació del carnet col·legial són tràmits voluntaris per al col·legiat.

    El certificat digital és una identificació electrònica i d’acord amb un conveni entre el Consell de Col·legis de Metges i el departament de Salut, el cost del certificat digital és de 7,77€ + iva i es paga anualment. Aquest preu correspon al cost d’emetre el certificat i a la llicència anual, ja que són certificats que emet Firmaprofesional (entitat certificadora) i generen un cost de manteniment anual.

    Rebeu una cordial salutació.

 3. Sergi

  Benvolguts senyors del COMB:
  crec que tots agrairíem una mínima explicació sobre el cost anual del carnet. Tots podem entendre que hi hagi un cost per fer-lo de nou o en cas de pèrdua però hem de saber el motiu pel cost de mantenir-lo, que ha d’estar plenament justificat. El costos del COMB son elevats, no s’han adaptat a la situació actual i això s’afegeix a la llista de despeses dels col•legiats.
  Gràcies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s