Les necessitats dels metges jubilats i els programes de protecció social centren el IV Congrés Estatal de Metges Jubilats

“Les individualitats brillen molt en el nostre país però quan es reuneixen en conjunt el seu poder és extraordinari”. Així valorava el Dr. Moisès Broggi el IV Congrés Estatal de Metges Jubilats celebrat els dies 30 de setembre i 1 d’octubre al COMB. El Dr. Broggi, President Honorífic del Congrés, va fer el discurs inaugural on va destacar que “entre tots hem de lluitar pel bé de la classe mèdica perquè el metge és el punt important de la sanitat, no ho hem d’oblidar”.

El congrés va ser organitzat per la Secció col·legial de Metges Jubilats del COMB i va reunir metges jubilats de tot Espanya. Es va analitzar la situació d’aquest col·lectiu i les seves necessitats socials i econòmiques, posant èmfasi en la importància dels programes de protecció social dels col·legis i del patronat per avançar en la protecció i la qualitat de vida d’aquests metges.

La taula inaugural va estar marcada pel context actual de crisi econòmica i retallades a la sanitat i va estar formada pel President de la Seccióde Metges Jubilats del COMB, Dr. Joaquim Ramis, el President del COMB, Dr. Miquel Vilardell, el President de la OMC, Dr. Juan José Rodríguez Sendín, el President del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, Dr. Fernando Vizcarro i el Representant  nacional de la vocalia de Metges jubilats a la OMC, Dr. Aurelio González.

Per al Dr. Miquel Vilardell, “la funció dels col·legis ha de ser lluitar perquè cap metge jubilat se senti sol, no hi ha res pitjor en etapes fràgils de la vida que sentir-se sol i de aquí la importància dels programes de protecció social i els patronats”.

Durant els dos dies de congrés, es van valorar experiències com el Programa de Protecció Social del COMB (PPS) i el Programa d’Atenció Sociosanitària i a la Dependència del Col·legi de Metges de Saragossa (PAYSAD). A més, es va presentar l’estudi “Situación y necesidades sociales de los médicos de España” per part dela Psicóloga Nina Mielgo.

A més, es va parlar d’envelliment actiu i de com preparar-se per a la jubilació quan s’apropa. Es va presentar també el programa Metges x Metges, una iniciativa del COMB que vol donar resposta als metges que necessitin ajuda, orientació o assessorament per fer front a situacions personals o familiars relacionades amb la salut.

Fotografies del congrés

Deixa un comentari