Comunicat del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona sobre les retallades a la sanitat

El Col·legi de Metges de Barcelona, com ha fet en diferents comunicats anteriors, es manifesta amb rotunditat en contra de les retallades a la sanitat que puguin afectar la qualitat assistencial.

La realitat pressupostària als inicis del mes de juliol, malgrat les mesures ja preses i després dels esforços realitzats, obliga els centres sanitaris a un segon nivell d’ajustos molt difícils d’assolir i que afecten directament les retribucions dels metges i els seus llocs de treball. Veiem amb absoluta preocupació que alguns centres sanitaris estiguin optant, en primera instància,  per solucions dràstiques que impliquen l’acomiadament dels metges que des de fa anys han treballat per al sector públic i per l’excel·lència del centre a on han fet la seva aposta professional, alhora que s’han creat  xarxes de coneixement importants que no es poden malmetre.

Manifestem la necessitat d’arribar a acords als representants dels professionals sanitaris i als representants legals de les empreses sanitàries per tal d’evitar acomiadaments. Estem convençuts que han d’existir alternatives a la convocatòria d’Expedients de Regulació d’Ocupació que estan presentant alguns hospitals. Les solucions als problemes actuals s’han de realitzar amb el màxim consens i la participació directa dels metges.

Una vegada més, volem fer saber a la societat que només a través del diàleg i de l’esforç de tothom podrem mantenir un sistema sanitari públic de qualitat per als nostres fills. És la nostra responsabilitat i està en les mans de tots.

El COMB seguirà treballant per aconseguir-ho.

La Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona

Barcelona, 12 de juliol de 2011


3 thoughts on “Comunicat del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona sobre les retallades a la sanitat

  1. Isabel Carné

    Ës el tot inadmissible contractar metges per 35 hores setmanals a 1000E, en centres d’Atenció primària, com s’está fent en l’actualitat. Aquests nivells de humiliació són inacceptables. Prego que el col.legi actui per evitar aquestes pràctiques.

  2. Carme Sabater C.U.S.

    Totalment, d’acord, i des de la nostra entitat ens sumen i agraïm què el COMB s’hagi pronunciat en aquest sentit.

    De no posar bona voluntat tos en sortirem perdent, tant professionals sanitaris com usuaris i malalts. Resoldre els problemes amb ERO no és la solució, només ajornar-la o traspassar-la en el temps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s