Els Amics de l’Unesco de Barcelona presenten el continent indi al COMB

ACTIVITAT CULTURAL

L’economista Deepti Golani va oferir la xerrada “Una recorregut pel continent indi” davant d’un públic amb moltes preguntes sobre aquest país, dins del marc de l’agenda cultural del Col·legi i amb la col·laboració dels Amics de l’Unesco Barcelona.

Golani va descriure el seu país des del punt de vista social, econòmic i religiós. A la seva xerrada, va desmentir alguns dels mites que envolten l’Índia, com que allà tots es dediquen a l’informàtica o a les matemàtiques, i va donar rerefons històric a fets diferencials del país.

La xerrada va estar marcada per les preguntes dels assistents, que la van allargar quasi bé una hora. Golani va respondre qüestions sobre els sistemes de castes, la consideració de les vaques com animal sagrat, la distribució de la riquesa, les infraestructures i la matemàtica mèdica, un sistema matemàtic basat en fórmules.

L`Índia és un país independent des de 1947, any en que es va deixar de ser una colònia anglesa. Està dividida en vuit estats i sis territoris o unions amb drets especials. Hi viuen 1.200 milions d’habitants, la majoria de religió hindú.

EL Col·legi Oficial de Metges de Barcelona col·labora amb els Amics de la Unesco Barcelona organitzant una sèrie de conferències. La pròxima, que tancarà el cicle, serà: “L’estat d’Israel des de la seva creació fins la guerra del Yon Kippur”, el 22 de març.

One thought on “Els Amics de l’Unesco de Barcelona presenten el continent indi al COMB

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s